ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΚΑΙ COVID-19

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19

Νεότερα δεδομένα αποδεικνύουν ότι ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα κινδύνου, τόσο για την προσβολή από τον COVID19, όσο και για την εμφάνιση σοβαρής πνευμονικής νόσου.

Vitamin d
Miss Nutrition Services

Γνωρίζουμε ότι:  το 80-90% των απαιτούμενων αναγκών σε βιταμίνη D παράγεται φυσιολογικά στο δέρμα με τη βοήθεια της υπεριώδους Β ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ μόνο το 10-20% δύναται να εξασφαλιστεί από την διατροφή.

Ωστόσο, κατά τους χειμερινούς μήνες η ηλιοφάνεια λιγοστεύει και παράλληλα οι συνθήκες lockdown στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 και η τηλεργασία δεν ευνοούν την παραγωγή της βιταμίνης του ήλιου στον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτό το λόγο, αναγκαία είναι η εξασφάλιση επαρκών επιπέδων βιταμίνης D μέσω της διατροφής.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι κύριες διατροφικές πηγές της βιταμίνης D.

Διατροφικές πηγές πλούσιες σε βιταμίνη D:

ΤΡΟΦΙΜΑΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Σκουμπρί (110γρ)21 mg
Ρέγκα (110γρ)20 mg
Σολομός (100γρ)12.5 mg
Σαρδέλες (100γρ)7.5 mg
Τόνος σε κονσέρβα5.0 mg
Ομελέτα (100γρ)1.6 mg
Αυγό (60γρ)1 mg
Δημητριακά ολικής αλέσεως (45γρ)1 mg
All Bran Flakes (45γρ)0.8 mg
Αρνίσιο συκώτι (90γρ)0.5 mg
Μοσχαρίσιο συκώτι (90γρ)0.3 mg

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να καθορίσουμε μαζί το πλάνο δίαιτας!

Scroll to Top