Όπως πάντα επισημαίνουμε ότι καλό είναι να επιλέγουμε να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά αναλόγως την εποχικότητα τους! Συγκεκριμένα, η εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών αναφέρεται στην εποχή του έτους όπου γίνεται η συγκομιδή τους. Εκείνη την περίοδο είναι άριστα θρεπτικά και γευστικά! Αντιθέτως, αποφεύγουμε είτε τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, είτε εκείνα που εισάγονται στη χώρα μας και προέρχονται από άλλες χώρες του κόσμου, αφού μαζεύονται νωρίτερα από την ώρα της συγκομιδής τους και ωριμάζουν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα.
Ποια είναι, λοιπόν, τα φρούτα και τα λαχανικά του Φεβρουαρίου;
ΛΑΧΑΝΙΚΑ | ΦΡΟΥΤΑ |
Μπρόκολο | Αβοκάντο |
Αγκινάρα | Λεμόνι |
Καρότο | Πορτοκάλι |
Κουνουπίδι | Μανταρίνι |
Λάχανο, Λαχανίδες | Μήλο |
Μαρούλι | Σαγκουίνι |
Ραδίκι, Ραπανάκι | Νεράντζι |
Σπανάκι | Περγαμόντο |
Φινόκιο | Φράπες |
Σέλινο | Γκρέιπφρουτ |
Παντζάρι | |
Άνηθος | |
Αντίδια | |
Μαϊντανός | |
Πράσο | |
Σέσκουλο |