Και ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να τρώμε το αγαπημένο μας μωσαϊκό καθημερινά; Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί την πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού κορμού και μπορεί να αντικαταστήσει ευχάριστα το απογευματινό σου σνακ!
Fact: Ένα κομμάτι κλασικού κορμού αποδίδει περίπου 400 θερμίδες. Αντίθετα, ένα κομμάτι του συγκεκριμένου κορμού δεν ξεπερνά τις 150 θερμίδες! 😉
INGREDIENTS (για 12 μερίδες)
- 200mL γάλα αμυγδάλου
- 200γρ κουβερτούρα με στέβια μαύρης σοκολάτας
- 230γρ χονδρές νιφάδες βρώμης
- λίγο κονιάκ (προαιρετικό)
INSTRUCTIONS
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ενώ παράλληλα ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου σε άλλο κατσαρολάκι.
Προσθέτετε το ζεστό γάλα αμυγδάλου στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς, προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και το κονιάκ προαιρετικά.
Δώστε στον μωσαϊκό σας το σχήμα που επιθυμείτε τυλίγοντάς το με λαδόκολλα.
Τέλος, βάλτε το στην κατάψυξη έως ότου κρυώσει και voilà…
Tip για tip: Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας στο μίγμα για μία πιο εμπλουτισμένη εκδοχή!
Enjoy!