BANANA BREAD ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ(6+)
Μία διαφορετική εκδοχή του κλασσικού banana bread, κατάλληλη για βρέφη και παιδιά!
Με βρώμη, χωρίς ζάχαρη & χωρίς αυγά!
Θα τη δοκιμάσετε;
INGREDIENTS
- 150γρ ώριμες μπανάνες χωρίς την φλούδα
- 270γρ αλεσμένη βρώμη
- 200mL γάλα αμυγδάλου
- 100γρ βασιλικούς χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένους σε ζεστό νερό
- 45γρ τριμμένους ξηρούς καρπούς επιλογής
- 3κ.ς. ελαιόλαδο
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1κ.ς. κανέλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
INSTRUCTIONS
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα multi, πολτοποιούμε τους μουλιασμένους χουρμάδες με 100mL γάλα.
3. Παράλληλα, λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
4. Σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τις μπανάνες, τους πολτοποιημένους χουρμάδες με το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και τα υπόλοιπα 100mL γάλακτος και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
6. Τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, έως ότου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
ENJOY!